Читај ми

ПРОМОЦИЈА ПРОЈЕКТА ЗА РОДИТЕЉЕ ДЕЦЕ СА ПОРЕМЕЋАЈЕМ ПОНАШАЊА

Чланица Градског већа за здравство проф. др Александра Новаков Микић присуствовала је промоцији пројекта едукативних агитки за родитеље деце са раним поремећајем понашања чији је носилац дечји психијатар проф. др Драган Митровић.

Циљ агитке је да упозна родитеље деце предшколског узраста са понашањима која спадају у ризична, помогне им у васпитању деце и упути на стручне службе којима се могу обратити уколико препознају поремећај у понашању.

- Јако је важно на време едуковати родитеље како би могли да препознају прве симптоме поремећаја који доводи до појаве деликвентних понашања у старијем добу у коју спада и употреба психоактивних супстанци-рекла је проф.др Новаков Микић и додала да ће град увек подржати превентивне здравствене пројекте.

Реализацију пројекта Развојног саветовалишта Дома здравља обезбедила је Градска управа за здравство Града Новог Сада у износу од 187.000 динара, а свим родитељима који препознају проблем код своје деце на располагању су стручњаци развојног саветовалишта Дома здравља у Новом Саду , број телефона 487-9-451.

Нови Сад, 15. мај 2010. године