Читај ми

ПРОМОЦИЈА ЕДУКАТИВНОГ ПРАКТИКУМА „ЖЕЛИМ ДА ЗНАШ“

Члан Градског већа за здравство проф.др Александра Новаков Микић заједно са др Гораном Маленковићем, др Александром Капамаџијом и др Георгијусом Константинидисом презентовала је ученицима Новосадских школа едукативни приручник „Желим да знаш“. Средњошколци се из овог приручника могу информисати о савременим средствима и методама контрацепције и полно преносивим болестима.

- Град је финансирао израду овог приручника у нади да ће помоћи младима да уживају у животу, али првенствено да се чувају – истакла је проф.др Новаков и додала да Градска управа за здравство у оквиру Одбора за пронаталитетну популациону политику подржава едукативне пројекте са циљем унапређења знања код младих.

Аутор овог приручника др Горан Маленковић објаснио је да се приручник састоји из два сегмента – први, савремена контрацептивна средства и методе а други, полно преносиве болести.
-Надамо се да ће ова стручна брошура бити и подстицај младима да унапреде своја знања и да се на тај начин заштите – истакао је др Маленковић

У циљу очувања и унапређења репродуктивног здравља, као и заштите од нежељене трудноће и полно преносивих болести Град Нови Сад наставиће са едукацијом Новосадских ученика.

Нови Сад, 19. март 2010. године