Читај ми

ПРОФЕСОРИ ИЗ КРАЊСКЕ ГИМНАЗИЈЕ У НОВОМ САДУ

Члан Градског већа за образовање Владимир Јелић примио је професоре Гимназије "Францета Прешерна" из Крања који су у посети Гимназији "Светозар Марковић" у Новом Саду, са којом су остварили сарадњу 2015. године. Циљ посете 40 професора крањске гимназије је размена искустава и примена добре праксе у области иновације наставног процеса.

- Велика ми је част што могу да пожелим добродошлицу професорима крањске гимназије у Нови Сад, Омладинску престоницу Европе 2019, али и Европску престоницу културе 2021. Такође, драго ми је што сарадња две школе званично траје већ две године, и што, слободан сам да приметим, прераста у једно велико пријатељство, на радост свих нас. Сигуран сам да размена искуства кроз разне области, како ученика, тако и професора Крања и Новог Сада, може само да допринесе заједничком бољем образовању и усавршавању свих – рекао је Владимир Јелић пожелевши гостима угодан боравак у Новом Саду.

Директорка Гимназије "Францета Прешерна" Мирјам Бизјак се захвалила на пријему и истакла да је сарадња две школе веома добра.

- Верујем да ћемо кроз дружење, како ђака, тако и професора, научити много једни од других и да ће кроз размену искустава произаћи неке нове идеје. Посебно ме радује што ову сарадњу можемо да проширимо и на општински ниво и сигурна сам да су пред нама многи лепи пројекти на добробит наших ђака – истакла је Мирјам Бизјак.

Директорка Гимназије "Светозар Марковић" Татјана Вукадиновић рекла је да су се кроз досадашњу сарадњу реализовале две узвратне посете представника ученичких парламената и њихових професора. Како је објаснила, то је била изузетна прилика да се упознају не само специфичности у образовним системима, него и културне знаменитости двеју средина. Она је додала и то да се нада да ће се та сарадња развијати и да ће попримити и шири формат након подршке од стране институција.

Нови Сад, 29. септембар 2017. године