Читај ми

ПРИЈЕМ ЗА УЧЕСНИКЕ ПРОЈЕКТА „МОСТОВИ СОЛИДАРНОСТИ“

Шеф Кабинета градоначелника Новог Сада Александар Петровић примио је у Градској кући волонтере вишегодишњег пројекта „Мостови солидарности“. То је међународни пројекат размене стручњака који се баве радом са децом и особама са инвалидитетом са територије Балкана, блиског Истока и Италије.

- Велико ми је задовољство што сам данас у прилици да будем домаћин социјалним радницима и волонтерима из италијанских градова Биеле и Барија са којима ШОСО „Милан Петровић“ има вишегодишњу сарадњу. Социјална заштита у Новом Саду је на врло високом нивоу, огледајући се пре свега у крајње озбиљном приступу, како финансијском, тако и организационом. Нови Сад је локална самоуправа која издваја највећи проценат из буџета баш за ову област, а и прва је локална самоуправа у Србији која је отворила Канцеларију за особе са инвалидитетом 2013. године - рекао је Александар Петровић.

Социјални радник Масимо Рамела је у име удружења „Piccolo fiore“ захвалио на срдачном пријему и нагласио да се најбољи резултати, када је реч о унапређењу програма социјалне заштите, постижу разменом искустава и сарадњом.

Директорка ШОСО „Милан Петровић“ Славица Марковић је истакла да захваљујући снажној подршци Града Новог Сада школа „Милан Петровић“  има могућност да  прати све новине из области социјалне заштите и да на тај начин унапређује квалитет услуга које пружа својим корисницима.

- Град Нови Сад је пример добре праксе када говоримо о социјалној заштити, јер све особе са инвалидитетом у различитом животном добу имају могућност да користе услуге социјалне заштите. У школи смо основали волонтерски центар захваљујући искуствима која су нам пренеле наше колеге из Италије, а који има велики значај у давању подршке породицама особа са инвалидитетом - рекла је Славица Марковић.

Нови Сад, 7. јун 2016. године