Читај ми

ПРИЈЕМ ЗА ФК „ИПА НОВИ САД – ЦОПО СРБИЈА“

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин примио је у Градској кући учеснике дворанског светског првенства у малом фудбалу за владине службенике које ће бити одржано у Холандији од 9. до 13. октобра.

Он је том приликом поздравио чланове фудбалског тима „ИПА Нови Сад – ЦОПО Србија“ и нагласио да је велика част за Град Нови Сад што је фудбaлски тим управо из Новог Сада пријавио учешће нa турниру кojи oкупљa 208 eкипa из 54 држaвe свeтa и то пo први пут у 35 гoдинa дугој трaдициjи oдржaвaњa тe мaнифeстaциje.

- Веома смо поносни на зaпoслeне у Mинистaрству унутрaшњих пoслoвa Рeпубликe Србиje који су пријавили учeшћe на тој престижној манифестацији. Овде смо да бисмо им пружили подршку и пожелели им спортску срећу. Фудбал привлачи пажњу људи широм света и један је од најпопуларнијих спортова. Основна делатност  којом се баве полиција и сродне службе умногоме зависи од њихове физичке спреме, тако да је учешће на једном иностраном такмичењу, потпуно логичан след редовних тренинга и интензивног вежбања. Такмичари из Новог Сада су одлична екипа која кроз заједничко тренирање и рекреацију јача тимски дух. Жеља нам је да се лепо проведу, да постигну резултате за које су вредно тренирали и да знају да Град Нови Сад стоји уз њих – рекао је Огњен Цвјетићанин.

Фудбалски тим "ИПА Нови Сад - ЦОПО Србиjа" чине службеници полиције, царине, затворски чувари, ватрогасци и други државни службеници, а такмичење се одржава у организацији Интернационалне полицијске асоцијације. Главни полицијски инспектор у Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици и председник ИПА регије Нови Сад мр Милорад Петковић рекао је да ИПА дужи низ година подржава спортске манифестације ради подизања нивоа физичке спремности полицијских службеника и да такмичарима значи сваки вид подршке. Он је нагласио да с обзиром на то да су већ освајали медаље и одличја, чланови новосадског тима имају високе амбиције и надају се да ће у Холандији освојити бар једно од прва три места.

Нови Сад, 26. септембар 2017. године