Читај ми

ПРИЈЕМ ЗА ЧЛАНОВЕ ДОБРОТВОРНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ „WORLD AT PLAY“

Помоћница градоначелника Новог Сада Љиљана Коковић примила је представнике добротворне организације „World at Play“ из Велса која окупља волонтере из целог света чији  је циљ покретање младих да учествују у волонтерском раду. Чланови „World at Play“ организације пети пут бораве у Србији, а у Новом Саду време проводе активно радећи са маргинализованим групама у Удружењу за помоћ ментално недовољно развијеним особама Града Новог Сада, Свратишту за децу улице, као и у Дому за децу и омладину ометену у развоју у Ветернику.

-Изузетно ми је задовољство да у име Града Новог Сада поздравим представнике „World at Play“ организације  и захвалим на несебичној подршци коју пружају нашим организацијама и волонтерима. Размене искустава и упознавање са светским стандардима рада са социјално угроженим групацијама су веома значајни за локалне организације попут Удружења за помоћ МНРО, Свратиштa за децу и Домa у Ветернику јер доприносе унапређење рада запослених и волонтера. Кроз разне садржаје и активности волонтери помажу појединцима да се у складу са својим могућностима и интересовањима максимално ангажују и учествују у друштвеном животу- рекла је Љиљана Коковић.

Она је такође додала да је радост која настаје током сваког сусрета немерљива, а  корисници су свесни свих бенефита и са великим интересовањем учествују у свим активностима, померајући своје границе.

Волoнтери из Јапана, Јемена, Индије, Шкотске, Јордана, Хрватске, Кореје и САД-а бораве у Новом Саду од 9. до 20. септембра. За то време су имали прилику да се упознају са знаменитостима Новог Сада и околине, културом, обичајима и традицијом.

Нови Сад, 19. септембар 2019. године