Читај ми

ПРИЈЕМ ПРВАКА У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ У НАСЕЉУ ШАНГАЈ

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин посетио је Основну школу „Вељко Влаховић“ у насељу Шангај поводом почетка школске године и свечаног пријема првака.

- Драго ми је што сам данас као представник Града Новог Сада у прилици да присуствујем пријему првака у вашој школи. Веома ме радује што је ове године повећан број уписаних ђака првака у Новом Саду у односу на прошлу годину. Желим да вам школа буде радост, а не нека тешка обавеза, да у школи будете задовољни, да се дружите са својим вршњацима, да стекнете нова знања која ће вам бити драгоцена за даљи живот. Нека вам ђачко доба буде најлепше искуство, школа место учења и дружења где вас очекује рад, труд и залагање како бисте стасали у образоване, вредне и пре свега добре људe. Град Нови Сад настоји да омогући деци из свих делова града равноправне услове за школовање, и поносни смо што ће малишани из насеља Шангај добити на пролеће спортску салу која се гради у оквиру комплекса школе - рекао је Огњен Цвјетићанин пожелевши првацима срећан почетак школовања и безбрижне школске дане.

Ђацима који крећу у први разред уручени су поклон-пакети са основним школским прибором и ранчевима за школу, које је за њих припремила Месна заједница „Шангај“.

Директорка ОШ „Вељко Влаховић“ Љубица Грубач рекла је да је то најмања школа на подручју Града Новог Сада и да у њој постоји само по једно одељење у сваком разреду.

- Старији ученици наше школе пожелели су срећан полазак у школу првацима пригодном приредбом, а користим прилику да се захвалим Месној заједници „Шангај“ на хуманом гесту и надам се да ће овај пример добре сарадње бити настављен и убудуће – истакла је Љубица Грубач.

Нови Сад, 31. август 2017. године