Читај ми

ПРИЈЕМ ДЕЛЕГАЦИЈЕ НОВОГ САДА У МИСИЈИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ПРИ ЕУ ПОВОДОМ ДОБИЈАЊА ТИТУЛЕ ЕПК 2021.

Амбасадор Републике Србије при ЕУ Њ.Е. госпођа Ана Хрустановић примила је делегацију Града Новог Сада који је добио престижну титулу Европска престоница културе 2021, а коју је предводио градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

- Све време сам био спокојан, јер сам био окружен дивним људима, члановима тима „Нови Сад 2021“ који су суштински изнели овај пројекат, а моје је било да им помогнем да им нико не смета у креирању наше лепе и успешне приче. Ми као народ и као држава учимо да побеђујемо, и зато је јучерашњи дан веома значајан, јер то није само новосадска прича, већ много више. Зато нам и треба подршка, не само државне и покрајинске администрације, већ и шире. Сви заједно смо показали да смо способни да у ни мало једноставним околностима, које нису зависиле само од нас, победимо, чак и када се чинило да је то немогуће. Најбољи показатељ колико је ово важно су реакције, односно на стотине честитки који сам добио од људи из Новог Сада и Србије, који су јуче славили ову титулу и која им много значи. Овај пријем је знак да сте  са нама, а и даље очекујемо вашу подшку – рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Градоначелник се у име Града и целог тима Нови Сад 2021 захвалио амбасадору Ани Хрустановић, као и амбасадору Републике Србије у Краљевини Белгији Весни Арсић, шефу Мисије Србије при НАТО-у у Бриселу Момиру Удовичком, као и Канцеларији Војводине у Бриселу на несебичној и отвореној подршци у претходном периоду, а не само у последња два дана.

-Верујем да сте увидели да смо уз вас и показали смо да смо тим. Стојимо вам на располагању, како бисмо још интензивније сарађивали и у будућности, а посебно до 2021. године, јер ће промовисање Новог Сада, Војводине и Србије кроз овако диван пројекат бити свима нама на понос - рекла је шеф Мисије Србије при Европској унији у Бриселу Ана Хрустановић.

Нови Сад, 14. октобар 2016. године