Читај ми

ПРИЈЕМ ЗА УЧЕСНИКЕ СУСРЕТА МЛАДИХ О ОДРЖИВОСТИ

Члан Градског већа задужен за урбанизам и заштиту животне средине Александар Јовановић поздравиo је учеснике међународног семинара "Youth Encounter on Sustainability - YES SERBIA 2012" који се одржава од 29. јуна до 16. јула у Србији уз поршку Градске управе за заштиту животне средине. Семинар је усмерен на постизање одрживог развоја, а учесници су млади професионалци и студенти завршних година студија из целог света.

- Град Нови Сад много улаже у заштиту животне средине и води одговорну еколошку политику. У том смислу може само да нам буде част што смо домаћини скупа који се бави овом важном тематиком, и то на свеобухватан и организован начин – рекао је Александар Јовановић и додао да заштита животне средине увек треба да буде једна од приоритетних тема којима се морамо бавити, јер ако то занемаримо тешко да ћемо моћи да разговарамо о неком даљем развоју. Такође је нагласио да заштита животне средине представља одговорност према будућим генерацијама и да је најважније подићи њихову свест о важности очувања околине.

Начелница Градске управе за заштиту животне средине Александра Јовановић Галовић презентовала је начин функционисања Градске управе за заштиту животне средине, као и активности које се спроводе како би се промовисао одрживи развој у граду.


Нови Сад, 13. јул 2012. године