Читај ми

ПРИЈЕМ ЗА УЧЕСНИКЕ ЕВРОПСКОГ РУКОМЕТНОГ ПРВЕНСТВА

Заменик градоначелника Новог Сада Борко Илић и члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар примили су у Градској кући представнике Европске рукометне федерације, Рукометног савеза Србије, Локалног организационог одбора за ЕП у рукомету, судије, контролоре и делегате који учествују на Европском првенству у рукомету за жене 2012, као и представнике репрезентација које су се квалификовале у други круг такмичења. 

У име Града Новог Сада присутне је поздравио заменик градоначелника Борко Илић који је пожелео добродошлицу организаторима и екипама. Он је изразио задовољство што је Граду пружено поверење да у току једне године у њему буду организована два европска првенства у рукомету и пожелео такмичарским екипама много спортске среће.

- Нови Сад је више пута доказао да је достојан организације великих такмичења и да је град који дочекује своје госте на најбољи начин. Ми смо уложили значајне напоре да обезбедимо најбоље услове свим спортистима који се такмиче овог месеца у нашем граду. Организација оваквих такмичења је од великог значаја за наш град, а ми настављамо успешну сарадњу са Рукометним савезом Србије, као и са Европском рукометном федерацијом на обостарно задовољство - рекао је члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар.

У име Европске рукометне федерације обратио се господин Јиржи Елиас који је похвалио начин на који је Нови Сад одговорио изазову организације Европског рукометног првенста за жене 2012 и упутио захвалност свима који учествују у његовој реализацији. Европско првенство у рукомету за жене одиграва се од 4. до 16. децембра 2012. године у Србији, а градови домаћини су поред Новог Сада и Вршац, Ниш и Београд.

Нови Сад, 10. децембар 2012. године