Читај ми

ПРИЈЕМ ПОВОДОМ ОБЕЛЕЖАВАЊА ДАНА РЕЗЕРВНИХ ВОЈНИХ СТАРЕШИНА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић био је домаћин свечаног пријема, организованом у Градској кући поводом обележавања 15. септембра - Дана резервних војних старешина Србије. Он је честитао 93. рођендан Организацији резервних војних старешина, са жељом да и у будуће наставе да унапређују своје програмске активности и постижу запажене резултате.

- Ваша организација заузима истакнуто место у друштву, наставља да негује традицију, афирмише праксу и најбоља искуства организовања, удруживања и рада резервних официра и подофицира као патриотска, нестраначка и струковна организација од посебног значаја за одбрану земље. Као Град са великим слободарским традицијама, с поносом настављамо да обележавамо овај датум – рекао је градоначелник Милош Вучевић и додао, да га посебно радује чињеница да је новосадска Организација резервних војних старешина једна од најбољих у читавом Савезу организација резервних војних старешина Србије.

Присутнима се обратио и професор Бошко Пилиповић, резервни потпуковник и председник ОРВС Града Новог Сада и рекао да му је велико задовољство што је градоначеник Вучевић  наставио традицију и примио резервне старешине са истим поштовањем као што је то урадио и 1919. године тадашњи градоначелник Новог Сада.

Током свечаности уручена су многобројна признања најзаслужнијим организацијама и појединцима за доприносе у остваривању програмских задатака ОРВС.

Нови Сад, 25. септембар 2012. године