Читај ми

ПРЕДСТАВНИЦИ НОВОГ САДА ПОСЕТИЛИ БЕРЛИН

Делегација Града Новог Сада у саставу шеф Канцеларије за локални економски развој проф. др Маријана Дукић Мијатовић и саветник компаније „Делта“ из Берлина Вук Гавриловић била је у тродневној радној посети Граду Берлину. У току посете чланови делегације су разговарали са Хубертусом Зопертом, председником Управног одбора Берлинског водовода и потпредседником Удружења немачких компанија у области заштите вода.

Састанку је присуствовао и господин Исидро Овиедо, власник компаније „Делта“ из Берлина, након чега је делегација обишла постројења за пречишћавање отпадних и подземних вода на територији Града Берлина. У циљу развоја градског комуналног система и имплементације добрих пракси, чланови делегације су посетили депонију БМАБ на периферији Берлина, где су се и упознали са савременим технолошким решењима у овој области.

Представнике Новог Сада примио је шеф Одељења за међународну сарадњу Немачког удружења малих и средњих предузећа др Раинер Пток, са којим су вођени интензивни разговори о будућој сарадњи и привредним потенцијалима Града Новог Сада, имајући у виду бројност чланства Коморе од 300.000 чланова. У циљу привлачења инвестиција и промоције Града Новог Сада делегација је присуствовала радној вечери Удружења за источну и централну Европу (ОМВ) где је учешће узело 29 амбасадора и привредних аташеа, као и представника немачке привреде.

Делегација је посетила Градску кућу Града Берлина и упознала се са активностима Одељења Сената за привреду, технологију и истраживање, те су разменили искуства са господином Мариом Фликеом у области привлачења инвестиција.

Посету Берлину делегација је завршила састанком са др Хелмутом Штетером и госпођом Кармен Јаги, са којима су разговарали о могућим модалитетима јавно-приватних партнерстава и међународне сарадње.

Нови Сад, 7. јул 2014. године