Читај ми

ПРЕДСТАВНИЦИ НОВОГ САДА НА МАНИФЕСТАЦИЈИ ''ДАНИ СРБИЈЕ У НИЖЊЕМ НОВГОРОДУ''

Шеф Канцеларије за локални економски развој Града Новог Сада проф. др Маријана Дукић Мијатовић и шеф Кабинета градоначелника Новог Сада Александар Петровић, као чланови делегације наше земље, присуствовали су манифестацији ''Дани Србије у Нижњем Новгороду''.

Том приликом потписани су споразуми о сарадњи између универзитета ''Лобачевски'' из Нижњег Новгорода и Универзитета у Новом Саду, као и између универзитета ''Лобачевски'' и Матице српске, а манифестацији је присуствовао и амбасадор Републике Србије у Руској Федерацији Славенко Терзић.

- Нови Сад полаже много на међународну сарадњу, али и на сарадњу са Универзитетом као местом иновација, и расадником младих стручњака из бројних области који представљају највећи потенцијал сваког града и државе. Због тога потписивање данашњег споразума можемо посматрати као позитиван и значајан корак у развоју како самих институција тако и средина у којима се налазе и делују. Град има изузетно добру сарадњу са Универзитетом, чији су представници и чланови Привредног савета Града Новог Сада, тела којем је основни задатак да успостави бољу сарадњу између приватног и јавног сектора и да предлаже начине и облике сарадње ради постизања заједничког циља – економског развоја града – нагласила је проф. др Маријана Дукић Мијатовић.

Представнике Града Новог Сада примио је и начелник Градске управе Нижњег Новгорода Олег Кондрашов, а посетили су и Привредну комору у том граду.

- Култура, образовање, спорт, економија, туризам, само су неке од области друштвеног живота које су повезале два братска града, два братска народа. Домаћинима желим успешну организацију манифестације ''Недеља Србије у Нижњем Новгороду'', на радост свих учесника и бројних посетилаца, а свима нама да нераскидиве везе између два града и два народа то трајно и остану – рекао је Александар Петровић.

Током посете граду побратиму представници Новог Сада разговарали су о модалитетима унапређивања плодотворне сарадње између Новог Сада и Нижњег Новгорода, с циљем још бољег упознавања и заједничког учествовања у пројектима од обостраног значаја.

Нови Сад, 14. април 2015. године