Читај ми

ПРЕДСТАВНИЦИ И УЧЕСНИЦИ 9. ФЕСТИВАЛА ВИНА НА ПРИЈЕМУ КОД ГРАДОНАЧЕЛНИКА

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић примио је у Градској кући представнике 9. међународног фестивала вина "Интерфест" који се ове године одржава од 5 - 7. јула на Тргу слободе у Новом Саду.

- Вечерас у центру града имамо прилику да уживамо у једном од омиљених новосадских фестивала и добрим винима, која у наш град стижу из целог света. Посредством вина, која у центар Новог Сада ове године стижу са четири континента, упознајемо се са различитим виноградарским пределима, културом и обичајима других народа. Истовремено, овај фестивал промовише културу неговања вина на овим просторима, што доприноси јачању бренда тих вина, а самим тим и привреде овог региона – рекао је градоначелник Павличић и пожелео свим учесницима фестивала пријатан боравак у Новом Саду.

Међународни фестивал вина “Интерфест” биће одржан од четвртка 5. јула до суботе 7. јула на Тргу слободе и на њему ће своје производе понудити 120 винарија из Србије и из иностранства. На фестивалу ће се представити вински подруми из Србије, Црне Горе, Хрватске, Словеније, Македоније, Мађарске, Шпаније, Италије и Португала, а по први пут на Интерфесту биће представљена и вина из Аустралије, Јужне Африке и Латинске Америке. Током све три фестивалске вечери биће организован и програм за посетиоце у оквиру којег ће наступати Масимо Савић и оркестар Александра Дујина.

Нови Сад, 5. јул 2012. године