Читај ми

ПРЕДСТАВНИЦИ ЈАПАНСКЕ КОМПАНИЈЕ ''НИДЕК'' ПОСЕТИЛИ НОВИ САД

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић састао се данас у Градској кући са делегацијом јапанске компаније ''Нидек'' коју је предводио директор Јун Секи. Реч је о водећој компанији у области аутомобилске индустрије чији долазак је недавно најавио председник Републике Србије Александар Вучић.

Градоначелник Вучевић је оценио да би присуство таквог гиганта у Новом Саду умногоме допринело економском јачању града и значајном повећању запослености. Како је речено на састанку, Нови Сад је један од европских градова које је ''Нидек'' узео у разматрање за реализацију своје инвестиције. Градоначелник Вучевић са сарадницима представио је потенцијале Новог Сада и све предности када је реч о пословној клими. Он је нагласио да је градска администрација увелико доказала колико је озбиљан партнер заинтересованим инвеститорима, те да би и у овом случају пружила сву могућу логистику за реализацију велике инвестиције која би била веома значајна и за Нови Сад и за Србију.

- Заједно са покрајинском и републичком администрацијом ми смо спремни да испратимо такав привредни подухват, јер, осим непосредне финансијске користи за државу и запошљавања, долазак фирме тог реномеа је изузетна реклама за нашу земљу. Данашња посета нас охрабрује, захвални смо председнику и Влади на свој помоћи, а наставићемо предано да радимо на привлачењу инвестиција, јер нам је циљ да наши грађани имају где да раде, да имају бољи стандард и да остану да живе са својим породицама у Србији – рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Након састанка у Градској кући, представници Новог Сада повели су госте у обилазак радне зоне ''Север 4''.

Нови Сад, 16. септембар 2020. године