Читај ми

ПРЕДСТАВНИЦИ ФРАНЦУСКОГ ДЕПАРТМАНА ВАЛ ДОАЗ ПОСЕТИЛИ НОВИ САД

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је представнике Департмана Вал Доаз у Француској, које је предводио градоначелник општине Сен Лу ла Форе и саветник Департмана за ширу област Париза Себастиен Меран.

Том приликом градоначелник им је пожелео срдачну добродошлицу и изразио задовољство због новог сусрета у оквиру досадашње успешне сарадње. Иначе, између Града Новог Сада и Департмана Вал Доаз у Француској, општина Денгијен Лебен, Сен Лу ла Форе и Таверни потписано је Писмо о намерама о успостављању сарадње у октобру прошле године.

Како је оцењено на данашњем састанку, постоје велике могућности за партнерство у привреди, култури и образовању и обе стране изразиле су вољу да буду логистика компанијама, образовним институцијама, организацијама и удружењима из области културе у остваривању конкретних заједничких подухвата.

Градоначелник је нагласио значај титула Европске престонице културе и Омладинске престонице Европе за развијање међународне сарадње Новог Сада која ће сада бити још израженија и плодотворнија.

Нови Сад, 30. август 2017. године