Читај ми

ПРЕДСТАВЉЕНИ ИНВЕСТИЦИОНИ ПОТЕНЦИЈАЛИ НОВОГ САДА НА ФОРУМУ У БЕОГРАДУ

Градоначелник Милош Вучевић представио је инвестиционе потенцијале Новог Сада на форуму ''Београдски инвестициони дани'' у Београду. Тај дводневни скуп у Сава центру организују Град Београд, Привредна комора Београда и Централно европски форум за развој с циљем да се директно повежу пословне и финансијске заједнице, унапреди пословна клима и договоре конкретни аранжмани.

Том приликом градоначелник Милош Вучевић нагласио је да је завршетком изградње четврте деонице Булевара Европе, која нема само саобраћајни већ и привредни значај због тога што пролази кроз радне зоне, остварен битан предуслов за убрзани стратешки развој града.

Како је оценио, најдужи новосадски булевар од круцијалног је значаја за просперитет града јер директно повезује радне зоне са аутопутем Београд – Суботица, чиме се остварује ефикасна саобраћајна комуникација и брзо укључивање на аутопут Е 75, што је један од приоритета потенцијалних инвеститора.

- Управо уз овај аутопут инфраструктруно се опрема радна зона Север 4, са око 40 хектара. Ова нова радна зона, која се налази на изузетно атрактивној локацији, представља најзначајнији инвестициони подухват Града Новог Сада. Након више деценија, Град Нови Сад је успео да привуче велике стране инвестиције из аутомобилске индустрије, које ће до 2018. године да запосле око 5.000 људи, а већ до сада запослено је око 2.000 наших суграђана. Нови Сад је центар индустрије информационо-комуникационих технологија – српска Силицијумска долина. У Новом Саду послује преко 400 привредних друштава у овој области, чији су укупни годишњи пословни приходи преко 150 милиона евра и који запошљавају више од 3.200 људи - рекао је градоначелник Вучевић и додао да престижна титула Европске престонице културе 2021. године представља снажан замајац будућег развоја Града којем предстоји реализација великих и важних инвестиција.

На Форуму је узео учешће и председник Покрајинске владе Игор Мировић који је пословним људима и потенцијалним инвеститорима из више земаља представио и инвестиционе потенцијале АП Војводине и локалних самоуправа са територије Војводине.

Нови Сад, 25. октобар 2016. године