Читај ми

ПРЕДСТАВЉЕН ПРОГРАМ МАНИФЕСТАЦИЈЕ „ЛЕДЕНА ШУМА“

Члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић присуствовао је конференцији за новинаре на којој је представљен програм манифестације „Ледена шума“ која ће и ове зиме бити одржана у Дунавском парку.

- И ове годне Град Нови Сад подржава манифестацију „Ледена шума“ која је прошле године изазвала велику пажњу, и која је у зимском периоду била један од догађаја по којем је Нови Сад био препознат. Током манифестације, скоро 200 хиљада људи прошло је кроз Дунавски парк, а више десетина хиљада је користило клизалиште „Ледене шуме“. То су значајни подаци и гаранција да ће и ове године бити барем толико посетилаца, а верујем да ће их бити и више. Мислим да смо успели да у Новом Саду имамо туристичку годину која траје 12 месеци, а сигурно је да су ове зимске манифестације доста допринеле томе – рекао је Милорад Радојевић.

ПР менаџер манифестације Јелена Ненадов нагласила је да је почетак манифестације планиран за 15. децембар и да ће трајати 45 дана.

- Ова манифестација у свом склопу има спортско-рекреативни комплекс који се састоји од око 1400м2 залеђене површине, од којих је 450м2 наткривено, и „Снежног града“ у оквиру којег ће се Новосађанима представити разне занатлије и трговци. Такође, посетиоци ће моћи да уживају у богатом културно-уметничком и забавном програму који смо и ове године припремили за све посетиоце на музичко-сценској бини. Надамо се да ћемо и ове године уприличити посетиоцима незабораван доживљај, и да ћемо свим генерацијама употпунити зимску, новосадску бајку – рекла је Јелена Ненадов и додала да ће и овога пута бити организован дочек Дечије нове године уз богат програм за најмлађе.

Продуцент манифестације Јован Марјановић захвалио се Граду Новом Саду на подршци и рекао да су се организатори ове године потрудили да „Ледена шума“ боље функционише. Како је истакао, водили су рачуна да свим посетиоцма обезбеде несметан пролаз кроз Дунавски парк, те су део кућица „Снежног града“ померили на травнати део парка поред клизалишта како би спречили гужве које су се јављале прошле године. Он је додао да су веома задовољни прошлогодишњом сезоном, као и то да верују да ће ове године премашити успех који су остварили лане.

У програму отварања учествоваће клизачице клизачког клуба „Војводина“, затим Хаос аниматори, као и најмлађи хокејаши из клуба „НС Старс“. Након свечаног отварања на музичкој бини наступиће бенд „5+“, а на самом крају посетиоце ће забављати DJ двојац-Мрвица и Мрвица јуниор. Организатори су напоменули да ће као и претходне године, у првој смени на клизалишту, од 9 до 10.30 часова бити обезбеђен бесплатан улаз деци до 12 година. Такође, цене карата се нису мењале и износиће 200 динара радним данима, а викендом 250, док ће најам клизаљки изности 200 динара.

Нови Сад, 7. децембар 2017. године