Читај ми

ПРЕДСТАВЉЕН НОВИ ВИЗУЕЛНИ ИДЕНТИТЕТ „ОПЕНС 2019“

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин заједно је са председником Скупштине града Новог Сада Здравком Јелушићем присуствовао представљању новог визуелног идентитета Омладинске престонице Европе Нови Сад 2019 које је одржано у Омладинском клубу „ОПЕНС“. Том приликом приказан је кратак филм у којем су представљене те новине, а циљ промене је скретање пажње на титулу, односно већа видљивост и препознатљивост „ОПЕНС“-а код Новосађана и шире јавности.

- „Клуб ОПЕНС“ је пример како се воли град, односно како изгледа љубав младих према свом граду организована и преточена у велики рад и труд. Када неко много улаже, успех не може изостати, па тако нас ни овог пута наши млади нису оставили равнодушним. Поред свега што су за мање од годину дана постигли, они воде рачуна и о будућности и држе врата широм отворена за све организације младих. Поздрављам идеју о промени визуелног идентитета, јер је то одличан начин модернизовања, акције, сталног кретања, али и начин за скретање пажње неких нових омладинаца и свеукупне јавности на рад „ОПЕНС“-а. Желим им да истрају на свом путу, да својом енергијом стварају нова дела и да остану тако продуктивни, а повезани пријатељством - рекао је Огњен Цвјетићанин и додао да ће млади увек имати подршку Града Новог Сада, који је захваљујући њиховој преданости препознат као европски град младих за 2019. годину.

Програм је почео у поподневним часовима исцртавањем мурала у Клубу, а присутнима су се на промоцији обратиле и програмска координаторка организација које су подржале „ОПЕНС“ Александра Илијин и омладинска радница задужена за Омладински клуб Гордана Новаковић. Оне су говориле о раду са организацијама и о раду у Клубу који је отворен у октобру прошле године у којем је од тада одржано више од 400 радионица и догађаја за младе из Новог Сада.

Сумирајући досадашњи рад „ОПЕНС“-а, организатори су истакли да редовно комуницирају са организацијама о њиховим плановима, потребама и проблемима, да је успостављена тесна  сарадња са градским и покрајинским институцијама и министарствима, као и да су сада предстваници младих у Комисији за Локални акциони план.  Такође, као актуелна,  издвојена је хуманитарна акција коју је „ОПЕНС“ заједно са компанијом „Лукоил“ и Градом покренуо јуче и која ће трајати месец дана. Наиме, изабране су две установе којима ће бити упућена помоћ, а то су Свратиште за децу са улице и Дом за децу и омладину ометену у развоју у Ветернику. Грађани Новог Сада ће гласањем на пумпама определити која ће од те две установе добити  300 000 динара, а која 200 000 динара, од укупно 500 000 које су намењене за опрему или друге потрепштине по њиховом избору.

Нови Сад, 26. мај 2017. године