Читај ми

ПРЕДСТАВЉЕНИ РЕЗУЛТАТИ РАДА ГРАДСКЕ УПРАВЕ ЗА ФИНАНСИЈЕ

На данашњој конференцији за новинаре члан Градског већа за финансије Живко Макарић заједно са начелницом ресорне управе Радмилом Пејин представио је резултате рада Градске управе за финансије у периоду од 2008. до 2012. године.

- Било је прилично тешко у условима економске кризе али за ове четири године ликвидност Града Новог Сада није била доведена у питање. Град смо са најбољим резултатима у том делу. Oбезбедили смо функционисање апсолутно свих служби и функција које је потребно да има Град у областима инфраструктуре, образовања, здравства, социјалне заштите и другим. Од 2008. године па до данас висок степен реализације буџета говори нам да је план буџета био стваран и да су практично сви порески корисници извршили своје основне функције у том периоду – рекао је члан Градског већа за финансије Живко Макарић.

Током конференције Живко Макарић је нагласио да су три велика пројекта искорак за Нови Сад, а то су Међународни кредитни рејтиг, Задуживање Града Новог Сада путем емисије муниципалних обвезница и пројекат увођења локалне пореске администрације.

На крају конференције закључено је да резултати говоре у прилог томе да је Нови Сад направио значајан инвестициони циклус у области инфраструктуре. Изграђени су нови булевари, километри канализационе мреже у приградским насељима као и многи други пројекти, предвиђени планом развоја Града Новог Сада.

Нови Сад, 27. април 2012. године