Читај ми

ПРЕДСТАВЉЕНА КАМПАЊА „МЛАДИ СУ АКЦИЈА!“

Државни секретар Министарства омладине и спорта Ненад Боровчанин и члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар одржали су конференцију за новинаре поводом  кампање „Млади су акција!“ коју је покренуло Министарство омладине и спорта у партнерству са Канцеларијама за младе широм Србије.

- Ова кампња покренута је како бисмо промовисали квалитетно провођење слободног времена. Млади имају доста слободног времена које све више, на жалост, проводе на улици где их чекају разни пороци. Уколико их усмеримо на спорт, инвестираће у своје здравље, у здраву будућност, стећи ће особине као  што су фер плеј, борбеност и оптимизам. На тај начин желимо да имамо јаку омладину и у физичком и у менталном смислу, те да се лакше пробијају кроз живот. Битно је да се ове конференције одржавају у 100 канцеларија за младе широм Србије јер желимо да сва омладина заједно  крене да се бави спортом, а сугестија градским и општинским властима, клубовима и спортским друштвима јесте да нађу заједнички језик како би спорт учинили доступним сваком детету – рекао је државни секретар Министарства омладине и спорта Ненад Боровчанин.

Један од циљева Националне стратегије за младе који промовише кампања „Млади су акција!“ јесте квалитетно провођење слободног времена. Поред тога кампања је усмерена и на промоцију здравих стилова живота, нарочито спорта и рекреације.

- Оно што је неопходно нашем друштву није само питање здравља омладине већ и враћање неких вредности које су нажалост давно заборављене. Ми покушавамо оваквим акцијама да подсетимо да се може постати идол, херој улице, херој града, на један квалитетан начин који промовише здрав живот и праве вредности. Један од приоритета Града Новог Сада биће рад са омладином, кадетима и јуниорима на отвореним теренима, да се рад са школском омладином уврсти као једна од битних ставки, не само буџета, него и односа Града према сопственој омладини. Град мора да обезбеди помоћ омладини, њиховим родитељима, да се смање трошкови за бављење спортом, и да се покаже да се не само тренирањем у клубовима могу постићи врхунски резултати, већ и тренирањем на травњаку и бетону испред зграде, а најбољи доказ за то су наши Новосађани који су светски прваци у баскету – истакао је члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Сивлар.

На конференцији су говорили, и јуниорски репрезентативац Србије Немања Матковић из Ватерполо клуба „Војводина“, јуниорски репрезентативац Србије Никола Арсенић из Рукометног клуба „Војводина“, јуниорски репрезентативац Србије Михајло Станковић из Одбојкашког клуба „Војводина“, и првак света у баскету „3 на 3“ Душан Домовић Булут који је истакао значај ове акције, похвалио постојање великог броја терена у граду и позвао младе да своје слободно време квалитетно проведу са друштвом бавећи се спортом.

Нови Сад, 17. октобар 2012. године