Читај ми

ПРЕДСТАВЉЕН ПРОГРАМ „ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕ”

 

 

Члан Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци Бела Курина је заједно са начелником ресорне управе присуствоваo конференцији за новинаре на којој je представљен програм манифестације „Дечија недеља“ која ће бити одржана од oд 7. дo 13. октобра 2013. под слоганом “Мама, тата купите ми брата!”  Манифестацију организује Центар за едукацију и истраживање "Едуко" Нови Сад“ уз подршку Града Новог Сада.

-Дечија недеља је манифестација која је део традиције Града Новог Сада коју је и ове године подржала Градска управа са 1.600. 000 динара. Искористио бих прилику да позовем сву децу да заједно са својим родитељима уживају у манифестацији и многобројним и разноврсним програмима који ће се одвијати током наредне недеље у нашем граду - рекао је Бела Курина.

-Наше удружење ову манифестацију организује заједнички са удружењима „Зрно словесности“, „Спортмастер“ и музичко-едукативним центром „Carpe Diem“. Идеја читаве манифестације је да се подстакне пронаталитетна политика у нашем граду и направи низ различитих дешавања која ће имати за циљ да нашим најмлађим суграђанима приушти својеврсне догађаје које ће памтити током читавог детињства - рекла је у име организатора манифестације Љиљана Маширевић.

Циљ програма је да се деци пружи могућност да изразе своје таленте и креативне способности кроз игру и дружењe, да се подигне квалитет живота деце и допринесе превенцији насиља, дискриминације, као и инклузији деце са сметњама у развоју и  маргинализованих гупа.

У оквиру манифестације је планиран низ активности за децу, посебно предшколског и школског узраста и то: позоришни маратон, етномузиколошке радионице, музичко такмичење “Музика за све”- избор за певаче и инструменталисте основношколског узраста- полуфинале и финале на Тргу слободе, породични карневал и берза књига, а програм манифестације објављен је на сајту градa  www.novisad.rs

 

Нови Сад, 4. октобар 2013. године

Преузмите program.pdf (application/pdf 5023 KB)