Читај ми

ПРЕДСТАВЉЕН ПРОГРАМ "ДЕЧЈЕ НЕДЕЉЕ" У НОВОМ САДУ

Члан Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци Бела Курина, заједно са начелницом Градске управе за социјалну и дечију заштиту Вером Гркавац представио је на конференцији за новинаре у Градској кући програм обележавања "Дечје недеље" на нивоу Града Новог Сада. Програм обележавања "Дечије недеље" ће бити реализован у току прве недеље октобра, под слоганом "Растемо као једно - Бољи смо заједно", а посебна пажња биће посвећена деци са сметњама у развоју.

- Обележавање ''Дечје недељe''  код нас и у свету  традиција је  која траје дуги низ година. Дечја недеља је први пут обележена 1934. године на иницијативу организације ''Пријатељи деце Србије'', а од 1987. године прецизирана је  Законом о друштвеној бризи о деци. Из буџета града за обележавање ''Дечје недеље'' издвојено је 1,6 милиона динара - рекао је том приликом члан Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци Бела Курина.

Представник организације за музичко-сценску делатност и мултимедијалне пројекте "Страдa", која организује  ''Дечју недељу'', Исмет Атић најавио је манифестацију као смотру дечјег стваралаштава из свих области. За преко 7000 деце школског и предшколског узраста, 28 организација припремило је 169 атрактивних програма, а очекује се посета преко 15 000 суграђана, навео је Атић. Програм манифестације објављен је на сајту Града Новог Сада www.novisad.rs

Нови Сад, 26. септембар 2012. године

Преузмите program_dn_2012.doc (application/msword 185 KB)