Читај ми

ПРЕДСТАВЉЕН ПРОЈЕКАТ „MEDICAL HOME CARE“

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић присуствовао је конференцији за новинаре на којој је представљен пројекат „Medical Home Care“ који реализује Град Нови Сад преко Градске управе за социјалну и дечју заштиту, а у сарадњи са партнером из Мађарске – Фондацијом за кућну негу и хоспис "Брижне руке".

- Ово је први пројекат који се спроводи из ИПА фондова у Новом Саду, а у оквиру ИПА Прекограничног програма Мађарска-Србија. Град је средства добио из Фонда ЕУ у циљу унапређења система кућног лечења и неге у Новом Саду, као и ради повећања ефикасности и смањења трошкова болничког лечења. Сарадња са суседима је од великог значаја, како за целу земљу, тако и на локалном нивоу, а Нови Сад је још једном показао да је препознао важност те сарадње. – рекао је градоначелник Павличић и подсетио да је Град средства Европске уније добио и за изградњу Жежељевог моста.

Помоћник директора Канцеларије за европске интеграције Санда Шимић похвалила је Град Нови Сад који активно ради и постиже резултате у функцији развоја визије града и изградње капацитета за сповођење пројеката ЕУ.

Пројекат су у име Фондације 'Рука у загрљају' најавили др Фај Тамашне и Немеш-Сабо Ерне који су изразили задовољство због сарадње са Градом и најавили следеће кораке у реализацији пројекта, а то су активности везане за расписивање тенедера и то по правилима Европске уније, као и едукација свих сарадника на пројекту.

Чланица Градског већа за социјалну и дечју заштиту и бригу о породици и деци проф. др Сања Стојановић представила је пројекат „Medical Home Care“ као интегрисан здравствено-социјални програм, а према речима менаџера пројекта начелнице ресорне управе Вере Гркавац , поред Градске управе за социјалну и дечју заштиту која је носилац пројекта, у његову реализацију укључени су и Градска управа за здравство и Канцеларија за локални економски развој Новог Сада.

Нови Сад, 24. јануар 2011. године