Читај ми

ПРЕДСЕДНИК РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ БОРИС ТАДИЋ ПОСЕТИО НОВИ САД

Током данашње посете председника Републике Србије Бориса Тадића Новом Саду, председник и градоначелник Игор Павличић обишли су радове на Кеју жртава рације. Реч је о изузетно важном пројекту реконструкције и надвишења Кеја чијом реализацијом ће Нови Сад први пут у историји бити заштићен од поплава. Радови , у зони града – од улива канала у Дунав до Булевара Цара Лазара, вредни око пола милијарде динара требало би да буду завршени крајем августа.

Председник Тадић истакао је да је улагање у инфраструктуру развојни пут којим наша земља треба да иде, наглашавајући да Србија мора водити рачуна о макроекономској политици и не задуживати се преко граница могућности како би избегла судбину појединих држава Европске уније, које су презадужене.

Током обиласка радова градоначелник Павличић упознао је председника и са другим капиталним пројектима Новог Сада као што је изградња пречистача отпадних вода и нових булевара.

Том приликом изјавио је да Град и у отежаним финансијиским условима настоји да самостално или уз помоћ фондова и партнерстава настави са реализацијом развојних инвестиција. Он је рекао да је у плану за ову годину изградња још око два километра изузетно важне саобраћајнице за Нови Сад односно булевара Европе који ће једним својим делом излазити на ауто пут Београд – Суботица, а другим на сремску страну града.

Председник Тадић, у друштву градоначелника Павличића обишао је и центар Новог Сада где се тренутно изводе радови на обнови хабајућег слоја асфалта у Његошевој улици од Трифковићевог трга до Трга Слободе, у улицама Модене, Краља Александара и Илије Огњановића, затим око Милетићевог споменика, где су постојеће бехатон плоче замењене гранитним. Шетајући Змај Јовином и Дунавском улицом, председник Тадић и градоначелник разговарали су и фотографисали се са бројним Новосађанима.

Нови Сад, 5. август 2010. године