Читај ми

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА У НОВОМ САДУ

 

Члан Градског већа за привреду мр Горан Сечујски примио је председника Општине Врњачка Бања Бобана Ђуровића, који борави у Новом Саду у оквиру промоције летње сезоне и туристичких потенцијала Врњачке Бање. Та Општина у сарадњи са Туристичком Организацијом, Спортским центром, Специјалном болницом „Меркур“, удружењем Love Fest, и хотелијерима и угоститељима из Врњачке Бање промовише туристичку сезону и производе за лето 2014.

- Туризам је привредна грана којој обе локалне самоуправе придају велики значај и то поље деловања је наглашено у раду обе. Веома је важно посветити довољно пажње како развоју потенцијала једног места, тако и његовој промоцији. Управо су Град Нови Сад и Врњачка Бања одличан пример за улагање у туризам по свим основама, као и за промовисање туристичке понуде. Међутим, нисмо на свим тржиштима подједнако заступљени. Зато смо се на данашњем састанку сагласили да је важно да подржавамо једни друге и да се трудимо да што више наступамо заједнички на тржишту, и да, тамо где нас нема као туристичке дестинације у довољном обиму, наглашавамо присуство оног другог. Тиме бисмо међусобно промовисали све оно чиме располажемо и што би било атрактивно, како домаћим тако и страним туристима – рекао је мр Горан Сечујски.

Председник Општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић истакао је да је Нови Сад као тржиште веома интересантно за ту Општину, јер према статистици, велики удео у годишњој посети Врњачкој Бањи имају управо људи са територије Новог Сада и да тај тренд треба очувати и учинити везе још чвршћим.

Данас ће од 18.00 часова на Тргу слободе бити одржана манифестација „Туристички караван“ где ће Новосађанима бити представљен Врњачки Карневал, Фестивал „Тhe Love Fest“ и друге спортске и културно-уметничке манифестације које ће се овог лета бити одржане у Врњачкој Бањи. Такође, у оквиру промоције Специјалне болнице „Меркур“ посетиоци на Тргу ће бити у прилици да бесплатно обаве неке од базичних прегледа, а представиће се и врњачки хотелијери који су припремили вредне награде, као што су викенд аранжмани у најпосећенијој српској бањи.

Нови Сад, 26. jун 2014. године