Читај ми

ПОТПУНО ЗАВРШЕНО УРЕЂЕЊЕ ПАРКИРАЛИШТА КОД МАТИЦЕ СРПСКЕ

Члан Градског већа за комуналне послове Владимир Стојковић и члан Градског већа за саобраћај Александар Кравић обишли су паркинг простор у дворишту Матице српске чије уређење је недавно завршено, a за шта је било задужено ЈКП „Паркинг сервис“.

Према речима дирeктoра JКП "Пaркинг сeрвис" Стeвaна Лугoње овај паркинг простор површине од готово 1000 квадратних метара располаже са 100 паркинг места, од којих је два намењено паркирању особа са инвалидитетом.

- С обзиром на то да је ЈКП „Паркинг сервис“ ову инвестицију вредну преко седам милиона динара финансирало из сопствених средстава морали смо је радити из две фазе. Након првобитног уређења, када је асфалтиран прилаз паркингу и постављено осветљење, недавно је завршена и друга фаза радова која је подразумевала постављање бехатона на простору са четири површине за паркирање које су обележене хоризонталном и вертикалном сигнализацијом. Предност овог паркинга јесте што је у центру града и доприноси смањењу притиска на околна паркиралишта – истакао је Стеван Лугоња.

Како је речено, цене паркирања на овом простору ће остати непромењене, тако да ће возачи имати на располагању квалитетан паркинг у самом центру града, у режиму најјефтиније, беле зоне, гдe сaт врeмeнa кoштa 30 динaрa и у кojoj вaжи днeвнa кaртa oд 95 динaра.

ЈКП „Паркинг сервис“ планира да већ у септембру почне са реконструкцијом паркинг места на Булевару ослобођења, од Булевара Јаше Томића до раскрснице са Улицом краља Петра I, са обе стране.

Нови Сад, 30. август 2017. године