Читај ми

ПОТПУНО УРЕЂЕН ПАРКИНГ ПРОСТОР НА ТРГУ КОМЕНСКОГ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно jе са представницима ЈКП „Паркинг сервис“ обишао новоизграђенo паркиралиште на Тргу Коменског. Радови су почели крајем маја, изграђено је 50 паркинг места, тротоар и саобраћајницa, сређена дотрајала водоводна мрежа и сачувана зелена површина.

- Завршени су радови на уређењу Трга Коменског на изградњи новог паркинг простора, али и пешачких стаза и коловоза. Радове су инвеститали „Паркинг сервис“ из сопствених средстава, као и Град Нови Сад. Уложено је око 15 милиона динара за овај трг који је под великим саобраћајним оптерећењем, јер се налази у дворишту више стамбених објеката и поред неколико васпитно-образових установа. Школска улица и Трг Коменског сада изгледају много пристојније, а још ћемо сређивати фасаде које су прекривене графитима. Новосађани у анкетама најчешће истичу као главни комунални проблем недостатак места за паркирање у граду, а он ће делом бити решен и концесијом за гараже. Истовремено, наставићемо да улажемо у нове паркинг просторе, а наше комунално предузеће „Паркинг сервис“ се одлично тиме бави и имало је доста инвестиција у погледу реконструкције, као и изградње нових паркинг простора у претходном периоду - рекао је градоначелник Вучевић.

Он је нагласио да је ситуација у граду и даље епидемиолошки нестабилна, апеловао на грађане да се придржавају свих прописаних превентивних мера и рекао да и овај обилазак новоизграђеног паркиралишта јесте јасан показатељ да град и даље живи и да мора да се ради.

- Смањили смо број свих јавних догађаја, али треба да покажемо да град функционише и да се комуналне делатности одвијају, да предузећа раде. Морамо научити да живимо са пандемијом и вирусом који ће, очигледно, још неко извесно време бити присутан. На нама је да будемо део ланца јединствене одбране нашег и општег здравља, а нико у свету још није нашао бољи начин од самоодговорности и дисциплине - рекао је градоначелник Вучевић.  

Директор ЈКП „Паркинг сервис“ Стеван Лугоња истакао је да то предузеће уз велику подршку Града Новог Сада наставља послове на изградњи нових и санацији постојећих паркиралишта у граду.

- Пре неколико месеци добили смо 100 нових паркинг места у Радничкој улици, око две стотине код Штранда, и санирали смо више паркиралишта у разним деловима града. Радује ме чињеница да су радови завршени пре предвиђеног рока, за само 40 дана, уместо 90 дана по уговору. Сада имамо један савремен простор за паркирање, а они који су раније овде паркирали, осетиће значајну разлику – рекао је Лугоња и напоменуо да ће на тој адреси бити постављени и нови држачи за бицикле.

Нови Сад, 13. јул 2020. године