Читај ми

ПОТПУНО РЕКОНСТРУИСАНА УЛИЦА ЂОРЂА МАГАРАШЕВИЋА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишао је Улицу Ђорђа Магарашевића у којој су окончани радови на реконструкцији и изградњи саобраћајних површина са пратећом инфраструктуром у укупној дужини од 381 метар.

- За мање од шест месеци, завршена је комплетна реконструкција Улице Ђорђа Магарашевића. То је улица која је мени добро позната, с обзиром на то да сам велики део живота провео у суседној, Улици цара Душана. Одувек је била позната као једна од слабо осветљених улица у овом делу Адамовићевог насеља, а самим тим је важила и за прилично небезбедну. Сада је целом дужином реконструисан коловоз, као и пешачке стазе, а грађани су добили и нов паркинг простор и лед расвету, чиме је улица добила ново, модерно рухо. Почели су радови и у суседним улицама, а предстоји нам још решавање имовинско-правних односа везаних за откуп две куће. То су радови које изводимо са Покрајином, и чијом реализацијом ће бити растерећен притисак који трпи Улица цара Душана. Настављамо да стварамо бољи амбијент за људе који живе и раде у овом делу града, као и за оне најмлађе, јер управо на Адамовићевом насељу улажемо у изградњу фискултурне сале ОШ „Васа Стајић“, као и у проширење Средње медицинске школе „7. април“ - рекао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и напоменуо да је вредност инвестиције у Улици Ђорђа Магарашевића износила 96 милиона динара.

Извођач радова „Пут- Инвест“ радове је започео у јулу текуће године и окончао их у предвиђеном року. Поред саобраћајних површина, реконструисано је и 14 паркинг места, уређене су пешачке стазе са обе стране улице, реконструисана је водоводна и канализациона мрежа и постављено 19 стубова јавног осветљења.

Нови Сад, 23. децембар 2021. године