Читај ми

ПОТПИСАНО ПИСМО О НАМЕРАМА ИЗМЕЂУ ГРАДА НОВОГ САДА И ДЕПАРТМАНА ВАЛ ДОАЗ У ФРАНЦУСКОЈ

Између Града Новог Сада и Департмана Вал Доаз у Француској, Општина Денгијен Лебен, Сен Лу ла Форе и Таверни потписано је Писмо о намерама о успостављању сарадње.

Тај документ потписан је на основу веза које постоје између две стране већ више од годину дана у сфери социјалног живота, а посебно у економском, културном и академском домену. Тиме је дат допринос у стварању позитивне климе за промоцију пријатељских односа и веома конкретних активности у сарадњи између наведених територијалних колективитета.

У име Града Новог Сада Писмо о намерама је потписао заменик градоначелника Новог Сада Срђан Кружевић, у име Департмана Вал Доаз председник Арно Базен, док је потписник за Град Сен-Ле-ла-Форе био градоначелник Себастиан Меран, за Град Таверни градоначелник Флоренс Портели и за Град Енгиен-ле-Бен Градоначелник Филип Суер. Том приликом, процењено је да постоје могућности за развијање партнерских односа и то у областима економије, културе, образовања, са посебним акцентом на високо образовање, екологију, социјалну политику, као и у сфери информационих технологија, спорта и туризма.

Током посете, уприличен је и сусрет делегације Новог Сада, коју су чинили и помоћник градоначелника за међународну сарадњу Александар Петровић, шеф Канцеларије за локални економски развој Горан Сечујски и проф. др Ненад Крстић са директорима компанија из Вал Доаза који су учествовали у пројектима Одбора за економски развој Вал Доаза у Новом Саду. Том сусрету су присуствовали и представници Привредне и индустријске коморе департмана Вал Доаз, представници Удружења малих и средњих предузећа (CGPME 95) и Удружења предузетника Вал Доаза (MEVO) који су раније у току ове године боравили у Новом Саду, као и амбасаодор Републике Србије у Француској Њ.Е. Рајко Ристић.

Нови Сад, 14. октобар 2016. године