Читај ми

ПОТПИСАНИ СПОРАЗУМИ ИЗМЕЂУ ЛОКАЛНИХ САМОУПРАВА И КОМПАНИЈЕ ''НИС''

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић потписао је Споразум о сарадњи са генералним директором компаније ''НИС'' Кирилом Кравченком, као и представници једанаест општина/градова у Србији: Београд, Ниш, Чачак, Нови Сад, Зрењанин, Панчево, Кикинда, Кањижа, Нови Бечеј, Житиште и Србобран, на основу којих ће се наставити улагање у развијање локалних заједница кроз програм „Заједници заједно“.

- Традиционално Град Нови Сад има добру сарадњу са компанијом ''НИС''. Веома ценимо што они улажу у градове и општине за које су пословно везани. Нови Сад у том смислу предњачи јер је седиште ''НИС''-а и поносни смо што је код нас смештена највећа компанија у Србији. Није једноставно издвајати значајна новчана средства у овако сложеним економским околностима, и добро је што упркос томе ова компанија исказује друштвену одговорност. Заједнички, Град и ''НИС'' су претходних година финансирали много квалитетних пројеката различитих удружења, клубова, асоцијација и убеђен сам да ћемо и конкурс за 2016. годину спровести на најбољи могући начин и одабрати најбоље пројекте који ће бити реализовани на територији Града Новог Сада – истакао је градоначелник Милош Вучевић.

Овај програм ''НИС'' спроводи од 2009. године, а и ове године конкурс се реализује у сарадњи са општинама и градовима у којима компанија послује, све са циљем да се у локалним заједницама унапреди квалитет живота, а у духу корпоративне друштвене одговорности. Кроз овај програм у Нови Сад је до сада уложено преко 116 милиона динара, а у 2016. години за Нови Сад је опредељено 15 милиона динара.

Програм ''Заједници заједно'' намењен је непрофитним установама и институцијама које могу да конкуришу са пројектима из области спорта, културе, науке и заштите животне средине. О избору пројеката који ће бити подржани одлучује Комисија, коју чине представници НИС-а, локалних самоуправа, као и угледне личности из локалних заједница. Овогодишњи јавни конкурс ће трајати од 1. априла до 31. маја, а услови и пропозиције биће објављени на сајту www.zajednicizajedno.nis.eu

Нови Сад, 30. март 2016. године