Читај ми

ПОТПИСАН УГОВОР О СУФИНАНСИРАЊУ ПРОЈЕКТА „САНАЦИЈА И РЕКУЛТИВАЦИЈА СТОЧНОГ ГРОБЉА У КИСАЧУ“

Уговор о суфинансирању пројекта „Санација и рекултивација сточног гробља у Кисачу“ између Фонда за заштиту животне средине и Града Новог Сада потписан је данас у просторијама КИЦ у Кисачу. У име Новог Сада Уговор је потписао градоначелник Игор Павличић а у име Фонда за заштиту животне средине директор Фонда мр Жељка Јуракић.

- Сточна депонија дуго је правила велике проблеме становницима Кисача. Наша је намера да у сарадњи са надлежним министарством коначно решимо те проблеме. Сточно гробље неће бити само уклоњено већ и рекултивисано а у наредном периоду пронаћи ћемо место где ће на адекватан начин моћи да се одлаже анимални отпад - рекао је градоначелник Павличић.

Директор Фонда мр Жељка Јуракић нагласила је да реализација оваквих пројеката представља важан корак на путу ка остварењу циља надлежног Министарства, а то је да проблем одлагања анималног отпада буде системски решен у целој земљи.

Потписивањем Уговора Фонд се обавезао да ће пројекат „Санације и рекултивације сточног гробља у Кисачу“ суфинансирати у износу 23.197.635,43 што у односу на укупну процењену вредност пројекта (26.446.307,03) представља 87,71%.Одобрени износ средстава биће реализован у 2010. години, а средства су бесповратна.

Нови Сад, 4. јун, 2010. године