Читај ми

ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О САРАДЊИ ИЗМЕЂУ НОВОСАДСКИХ КОМПАНИЈА И УНИВЕРЗИТЕТА У НОВОМ САДУ

Члан Градског већа за привреду мр Горан Сечујски присуствовао је потписивању Споразума о сарадњи између Универзитета у Новом Саду и новосадских компанија у вези реализације универзитетског програма професионалне праксе студената у 2015/16. години. Споразуме су потписали в.д. ректора Универзитета проф. др Радован Пејановић и представници компанија: „Univerexport“, „Stylos dоо“ и „АМБ графике“ и „Војвођанске банке“.

Град Нови Сад је иницијатор и предлагач идеје да се Програм спроведе у организацијама чији су представници чланови Приведног савета Града Новог Сада, саветодавног тела Градоначелника Града Новог Сада. Овом сарадњом омогућиће се обављање прве стручне праксе за преко 40 студената различитих профила Универзитета у Новом Саду.

- Вођени добром досадашњом сарадњом са Универзитетом у Новом Саду дошли смо на идеју да се поред мера које спроводимо у оквиру Акционог плана запошљавања, програм професионалне праксе студената примени и на предузећа који су чланови Привредног савета Града. Пре две године смо кренули у реализацију мере да се студентима завршних година Универзитета пружи прилика да стекну искуство у јавним и јавно-комуналним предузећима града, а од прошле године и у градским управама, организацијама и установама чији је оснивач Град Нови Сад. Морам да истакнем да је прошло веома мало времена од идеје до данашње реализације овог споразума и драго ми је што су се представници новосадских компанија одазвали и показали висок степен друштвене одговорности, а надам се да ће и остали чланови Привредног савета Града тај пример следити. Овим споразумом добијају сви, с једне стране студенти који ће стећи прва радна искуства, али и компаније које ће имати прилику да кроз друштвену одговорност пруже подршку младима са новим и свежим идејама – рекао је члан Градског већа мр Горан Сечујски.

Основни циљ сарадње између Универзитета и ових предузећа у спровођењу Програма јесте да се што већем броју студената завршних година факултета Универзитета у Новом Саду омогући стицање практичних знања, вештина и потребног искуства за обављање послова у струци за коју завршавају школовање, као и оспособљавање за практичну примену стечених теоријских знања у реалном радном окружењу.

Нови Сад, 10. септембар 2015. године