Читај ми

ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О САРАДЊИ НИС-А И НОВОГ САДА

Град Нови Сад и Нафтна индустрија Србије (НИС) склопили су данас Споразум о стратешкој сарадњи, којим ће НИС за пројекте у Новом Саду из области спорта, културе, науке, животне средине и помоћи социјално угроженима у 2014. години издвојити 15 милиона динара. Споразум се тиче НИС-овог корпоративног програма "Сарадња ради развоја" који та компанија са седиштем у Новом Саду, спроводи већ шест година, а поред Новог Сада, НИС је споразум о сарадњи данас потписао са Београдом и са још девет градова и општина. Споразум су у Београду потписали генерални директор НИС-а Кирил Кравченко и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

- Велико ми је задовољство што Град Нови Сад, потписивањем овог споразума, наставља сарадњу са компанијом НИС која послује са седиштем управо у нашем граду. Поред тога што НИС спроводи снажну инвестициону политику у Србији, ова компанија вишеструко утиче и на развој локалне заједнице кроз реализацију друштвено-одговорних пројеката - рекао је градоначелник Вучевић и најавио отварање двојезичког српско-руског одељења у Основној школи „Јован Поповић“ као резултат сарадње градских власти и НИС-а.

Генерални директор НИС-а Кирил Кравченко рекао је том приликом да је суштина програма "Сарадња ради развоја" да грађани учествују у предлогу и избору пројекта које НИС финансира у локалним заједницама. Пројекти ће бити реализовани кроз јавне конкурсе у оквиру НИС-овог корпоративног програма "Сарадња ради развоја,“ под слоганом "Заједници заједно“, док ће Јавни конкурс, на коме ће сви грађани моћи да предложе пројекте које желе да буду реализовани, бити објављен сутра и трајаће до 4. априла. Детаљни услови и пропозиције Јавног конкурса под слоганом "Заједници заједно" биће објављени на корпоративном сајту НИС-а, на адреси: zajednicizajedno.nis.eu

Нови Сад, 13. март 2014. године