Читај ми

ПОТПИСАН МЕМОРАНДУМ ЗА ЕKОНОМСKО ОСНАЖИВАЊЕ ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

Удружење грађана „Форум младих са инвалидитетом“ и пет локалних самоуправа су у Београду потписали Меморандум о сарадњи и разумевању на реализацији пројекта „Економско оснаживање особа са инвалидитетом“. Меморандум је у име Града Новог Сада потписала в.д. начелника Градске управе за социјалну и дечију заштиту Лидија Томаш у присуству Њ. Е. амбасадора САД Kристофера Хила.

Меморандум о сарадњи и разумевању је потписан у циљу економског оснаживања особа са инвалидитетом које подразумева равноправан приступ запошљавању на тржишту рада и радно окружење које је доступно особама са инвалидитетом.

Меморандумом се такође предвиђа подстицање предузетништва особа са инвалидитетом, промовисање повољног окружења које одговара инклузивном економском развоју за особе са инвалидитетом, унапређење локалне политике запошљавања, као и подршка у процесу запошљавања особа са инвалидитетом и креирање позитивне слике о особама са инвалидитетом у јавности, које имају иста права на рад.

Пројекат финансира USAID и трајаће наредне четири године, а партнери на пројекту су Kаритас Србија, СМАРТ колектив, Фондација Ана и Владе Дивац и Центар за самостални живот особа са инвалидитетом.

Нови Сад, 7. децембар 2022. године