Читај ми

ПОСТАВЉЕН СЕМАФОР КОД ЈОДНЕ БАЊЕ

Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције обавештава јавност да су завршени радови на постављању семафора на раскрсници улица Футошка и Николе Тесле (код Јодне бање) и да ће од сутра, 28.07.2020. године, овај семафор бити пуштен у пробни рад, односно на трептач, што је уобичајена процедура да би се корисници навикли на новопостављену сигнализацију. Када истекне пробни режим и исходује се употребна дозвола, семафор ће бити пуштен у редован рад.

Основна потреба за семафоризовањем ове раскрснице је омогућавање безбедног преласка пешака и бициклиста преко саобраћајнице са три саобраћајне траке по смеру, као и лакшег укључивања возила из Улице Николе Тесле на Футошку улицу.

Како би се безбедност саобраћаја подигла на виши ниво, а да се притом што мање ремете токови возила која се крећу Футошком улицом, предвиђен је детекторски систем рада овог семафора. Детекторска најава возила која из споредног правца (из Улице Николе Тесле) скрећу лево обављаће се преко индуктивне петље, док ће пешаци притиском на тастер, који се налази на семафорском стубу, омогућити појаву зеленог светла и обезбедити сигуран прелазак преко коловоза. Како би се омогућила већа проточност саобраћаја, новоизграђени семафор радиће у координацији са другим семафорима у Футошкој улици.

Поред постављања саобраћајне сигнализације, на предметној раскрсници извршени су и грађевински радови. На пешачким прелазима су усправни ивичњаци замењени упуштеним, а на бициклистичким стазама ивичњаци су укинути у потпуности.

Апелујемо на возаче да повећају опрезност и да додатно обрате пажњу на новопостављену саобраћајну сигнализацију у веома фреквентној Футошкој улици.

Нови Сад, 27. јул 2020. године