Читај ми

ПОСЕТА УЧЕСНИКА РЕГИОНАЛНОГ ПРОЈЕКТА ЗА ПРОМОВИСАЊЕ СИНДИКАТА

Члан Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци Милан Ђукић примио је у Градској кући учеснике промотивне кампање „И ти си синдикат“, која се у организацији Синдиката металаца Војводине, а уз подршку фондације Фридрих Еберт одржава од 11 - 15. јула у Новом Саду.

- Велико ми је задовољство што је Нови Сад домаћин омладини синдиката која нам долази из више европских земаља. Лепо је што млади људи долазе на фестивал "Exit" и што се добро проводе у Новом Саду, али је много важније када се тај долазак искорити за неке ствари које су веома важне за њихову будућност, а то је пре свега стварање пријатељстава и грађење мостова. Овај скуп ће повезати омладину, која ће преузети синдикалне организације широм Европе и учествовати у социјалном партнерству у својим земљама и ја се надам се да ће се плодови те сарадње брзо видети - изјавио је Милан Ђукић и пожелео учесницима пријатан боравак у Новом Саду.

У пројекту учествује око 70 представника секција младих синдиката из Данске, Мађарске, Немачке, Словеније, Хрватске, Црне Горе, Републике Српске и Србије. Према речима председника Интернационалног комитета "3F" за младе, Ларса Бонде Кнудсена, сарадња те организације са Самосталним синдикатом металаца Војводине учиниће синдикате јачим, мотивисаће младе људе и допринеће даљој борби и заједничким изазовима, као што је незапосленост међу младима.

Нови Сад, 12. јул 2012. године