Читај ми

ПОСЕТА ПРЕНОЋИШТУ ЗА БЕСКУЋНИКЕ И БЕСКУЋНИЦЕ

Шеф Кабинета градоначелника Новог Сада Александар Петровић заједно је са директором Центра за социјални рад Ненадом Драшковићем обишао Прихватну станицу-Дневни боравак за бескућнике у Новом Саду, два монтажна објекта за мушкарце у непосредној близини Центра за социјални рад, Змај Огњена Вука 13 и простор намењен преноћишту за жене у Темеринској улици бр. 6. У наведеним објектима обезбеђено је 28 места за мушкарце и 7 места за жене, a збрињавају се пунолетна лица на тај начин што им се пружа ноћење, суви оброк и топли напитак. Преноћиште ради шест месеци током календарске године у зимском периоду. 

-Град Нови Сад спроводи одговорну социјалну политику према свим грађанима, а у претходна 24 часа смо у то и уверили, посетивши објекте за смештај бескућника. Посетом локација где су смештени бескућници, показали смо да Град Нови Сад располаже са довољним бројем лежаја за смештај и преноћиште особа којима је он неопходан –рекао је Александaр Петровић.

Дневни боравак за бескућнике у Новом Саду, налази се на Булевару краља Петра I, а услугама прихватне станице и дневног боравка за бескућнике обухваћена су егзистенцијално угрожена одрасла и старија лица на територији града Новог Сада. Дневни боравак отворен је сваким даном од 7 до 18 часова, а викендом и државним празницима од 7 до 17 часова и може да збрине до 40 особа. У Прихватну станицу и дневни боравак за бескућнике корисници долазе на личну иницијативу, на иницијативу Центра за социјални рад, дојавом грађана, интервенцијом здравствене установе и интервенцијом полицијске управе. У склопу Прихватне станице и дневног боравка за бескућнике пружају се многобројне услуге, као што су помоћ у остваривању одређених права из области здравствене и социјалне заштите, упућивање на лечење, превоз до установе здравствене заштите или у Прихватилиште, лична хигијена, обезбеђивање веша и половне гардеробе и обуће, исхрана и организовање слободног времена корисника.

Сва лица којима је потребан смештај могу се лично обратити Центру за социјални рад или Прихватној станици при Геронтолошком центру  „Нови Сад“  који се налази на Булевару краља Петра I број 28 ц .

Нови Сад, 4. јануар 2016. године