Читај ми

ПОСЕТА ОДБОЈКАШКОМ КЛУБУ „ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ“

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић заједно са председником Владе АП Војводине др Бојаном Пајтићем, присуствовао је свечаности Одбојкашког клуба „Војводина НС семе“ коју су организовали Управа клуба и играчи поводом освајања Купа Србије за сезону 2011/2012. Директор ОК „Војводина НС семе“ Васа Мијић се захвалио Покрајини и Граду што су својом подршком допринели освајању златне медаље и истакaо да су и они који су веровали у њих део тима који је освојио трофеј. Он је господину Пајтићу и градоначелнику Павличићу симболично уручио златне медаље за победника Купа Србије 2011/2012 које носе на себи датум када је одржана финална, победничка утакмица.

- Честитам ОК „Војводина НС семе“ који је нанизао још једну велику победу у својој историји успеха. Играчима је то било јасно још за време играња утакмица, кроз подршку са трибина, али још једном треба истаћи да су они понос целог нашег града. Управо такав квалитет и преданост спортским резултатима треба подстицати и награђивати, а ми ћемо све урадити да им ове године обезбедимо адекватније просторије у којима се одвија велики део послова битан за функционисање клуба – рекао је градоначелник Новог Сада Игор Павличић и подсетио да ће ове године бити уложено и у реновирaње трибина на стадиону „Карађорђе“.

Преседник Владе АП Војводине др Бојан Пајтић истакао је да су спортисти бренд Војводине и да је традиција Одбојкашког клуба „Војводина НС семе“ који постоји од 1946. године нешто што и данас треба да негујемо и подстичемо да и даље траје. Он је нагласио да је од изузетне важности да се млади људи угледају на спортисте, да следе њихов систем вредности и да се све више укључују у спортске активности.

Нови Сад је крајем фебруара два дана био добар домаћин и организатор спортске манифестације која се завршила победом одбојкаша „Војводине“ који су освојили Куп Србије пошто су у финалу савладали Млади Радник са 3:1. Одбојкашком клубу „Војводина НС семе“ је то 13. трофеј у Купу, а у наредном периоду очекује их и завршна фаза Првенства Србије за одбојкаше.

Нови Сад, 9. март 2012. године