Читај ми

ПОСЕТА КУЋНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ И РАДНОМ ЦЕНТРУ ШОСО "МИЛАН ПЕТРОВИЋ"

Чланица Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци проф. др Сања Стојановић посетила је кућну заједницу и Радни центар при Школи за основно и средње образовање "Милан Петровић" у оквиру Програма обележавања 3. децембра, Међународног дана особа са инвалидитетом.
-Град је препознао значај програма становања и дао је подршку за седам кућних заједница са 23 корисника. За ту намену, Градска управа за социјалну и дечију заштиту у 2011. години обезбедила је 5,7 милиона динара. За програме рехабилитације особа са инвалидитетом за 13 радних јединица Радног центра у које је укључено 107 корисника, који своје активности реализују у објекту у Улици Бате Бркића бб, Едукативном кампу на Ченеју и у просторијама одређеног послодавца, Градска управа за социјалну и дечију заштиту у 2011. години је обезбедила 10,8 милиона динара.-рекла је том приликом проф. др Сања Стојановић.
После обиласка радних јединица Радног центра проф. др Сања Стојановић упознала се и са радом Радио станице "Инфо", која се налази у истом објекту, а за чије формирање је Удружењу "Инклузивни центар“, по Јавном конкурсу Градске управе за социјалну и дечију заштиту у 2011. години обезбеђено 1 милион динара.
За програме унапређења социјалне заштите који обухватају мере и активности за подстицај и развој постојећих и нових услуга социјалне заштите које реализује ШОСО "Милан Петровић, обезбеђено је укупно 23, 6 милиона динара.


Нови Сад, 15. децембар 2011. године