Читај ми

ПОСЕТА АМБУЛАНТИ ДОМА ЗДРАВЉА "НОВИ САД" У ВЕТЕРНИКУ

У оквиру акције обилазака здравствених установа, које су у склопу примарне здравствене заштите члан Градског већа за здравство прим. др Петар Новаковић посетио je амбуланту Дома здравља "Нови Сад" у Ветернику где се упознао са радом и просторним капацитетима тог објекта.

- Мој први утисак о овој амбуланти је да просторно има добре услове за рад, уз неке мале корекције које ћемо у наредном периоду решити. Разговарао сам са запосленима и  саслушао њихове примедбе и захтеве - изјавио је прим. др Петар Новаковић и додао - Што се тиче покривености, осим педијатријске службе, која је перманентно овде што је јако добро, јер је Ветерник једно је од ретких насеља где је позитиван природни прираштај, сви остали делови из домена примарне заштите су неадекватни и далеко су од оптималних. То ћемо сигурно исправити.

Ветерник има више од 20 000 становника, а у амбуланти Дома здравља је регистрован 1951 пацијент. У овој амбуланти запослена су четири лекара опште праксе који у просеку имају око 50 пацијената дневно. Осим службе опште праксе у амбуланти ради и педијатријска служба, патронажа, а два пута недељно ради и лабораторија. Површина објекта Дома здравља у Ветернику је 850 м2. Иако постоје просторни капацитети у овој амбуланти не раде лекари гинекологије, стоматологије и интерне медицине. Према речима члана Градског већа за здравство будући да Дом здравља "Нови Сад" располаже са кадровима свих профила и да су просторни капацитети углавном адекватни, у наредном периоду ће у договору са менаџментом Дома здравља "Нови Сад"  радити  на томе да се побољша кадровска структура, односно покривеност заштите здравља становништва Ветерника са свим сегментима из домена примарне здравствене заштите, а све на добробит становништва.

Нови Сад, 12. октобар 2012. године