Читај ми

ПОСЕТА АМБАСАДОРА КРАЉЕВИНЕ ХОЛАНДИЈЕ НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је данас амбасадора Краљевине Холандије у Србији Њ.Е. Лорана Стоквиса.

На састанку одржаном у Градској кући градоначелник Вучевић упознао је амбасадора Стоквиса са привредним и друштвеним потенцијалима Новог Сада и предочио могућности за инвестирање и развој у многобројним областима које чине систем функционисања града.

Они су разговарали и о предстојећој међународној манифестацији која ће бити одржана у Новом Саду у мају, а у питању је Пољопривредни сајам на којем ће земља партнер управо бити Холандија. На тај начин доћи ће до блиске сарадње и промоције обе земље, а Град Нови Сад ће се потрудити да буде добар домаћин и партнер Холандији која је једна од водећих пољопривредних сила у Европској унији.

Амбасадор Стоквис и градоначелник закључили су да постоје бројне могућности улагања у привреду у граду, јер је Холандија земља која има доста знања и искуства, а Нови Сад град који има вишеструке могућности, јер располаже са квалитетном и квалификованом радном снагом, градска управа је ефикасна и оперативна и донете су одговарајуће скупштинске одлуке којима се инвеститорима дају значајне олакшице. Они су се сагласили да је право време да се интензивирају напори града у привлачењу инвеститора, јер је Србија на путу ка ЕУ и отворено је европско тржиште, као и да ће обе стране настојати да се побуди интересовање инвеститора из Холандије за Нови Сад.

Нови Сад, 6. фебруар 2014. године