Читај ми

ПОСЕТА АКТИВИСТИМА ДРУШТВЕНОГ ЦЕНТРА

Члан Градског већа за културу Владимир Копицл обишао је Кинеску четврт где ЈП "Пословни простор" ради на инфраструктурном опремању и реконструкцији објеката да би ово место могло да се користи за различите културне програме, као и делатности из области старих заната. Том приликом Владимир Копицл и директор ЈП "Пословни простор" Горан Болић посетили су активисте Друштвеног центра, који су бесправно уселили један од објеката у Кинеској четврти како би заједно дошли до решења овог проблема.

У разговору са присутнима Члан Градског већа за културу Владимир Копицл истакао је да је сарадња са трећим сектором један од значајних сегмената у иницијативи да се Град Нови Сад кандидује за Европску престоницу културе. Међутим, Град нема могућности да у потпуности финансира све невладине организације и покрива све њихове потребе. Ипак, пошто Новом Саду недостаје алтернативни културни центар у оквиру ког би овакве организације могле да раде, за ту намену Град би могао да обезбеди функционалан простор, инфраструктурно и делимично технолошки опремљен, који би био стављен на располагање невладиним организацијама у култури. У том простору невладине организације биле би у прилици да припремају и реализују своје пројекте и програме.

На састанку је договорено да активисти Друштвеног центра у наредне две недеље, ако желе, формулишу своје ставове и изнесу предлоге како би разговори могли да се наставе. Град Нови Сад види Друштвени центар као могућег партнера у пројекту за формирање алтернативног културног центра, уколико се ова организација претходно региструје и буде у могућности да испуни друге услове, неопходне за сарадњу.


Нови Сад, 31. јул 2012. године