Читај ми

ПОКРЕНУТА ИНИЦИЈАТИВА ДА СЕ НОВИ САД КАНДИДУЈЕ ЗА СВЕТСКО ПРВЕНСТВО У КАРАТЕУ 2013. ГОДИНЕ

Члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар примио је у Градској кући делегацију Шотокан карате федерације и Шотокан карате савеза Србије у вези са аплицирањем овог савеза за домаћина Светског првенсвтва у каратеу 2013. године.

- Карате као спорт који јача дух, тело и карактер личности веома је важан и Град снажно подржава иницијативу да Нови Сад буде домаћин наредног Светског првенства у каратеу - изјавио је Предраг Свилар и додао да Нови Сад испуњава све услове за одржавање великих спортских такмичења као што су спортска инфраструктура, смештајни капацитети и  добра повезаност аутопутем до аеродрома.
Председник Светске Шотокан карате федерације Аурел Патру захвалио се члану Градског већа за спорт и омладину Предрагу Свилару на подршци и истакао да високо цени резултате које је репрезентација Србије постигла на европским и светским првенствима. Сви присутни су се сложили да ова манифестација има и значајан привредни и туристички карактер, будући да Светско првенство у каратеу окупља више од 1500 учесника из целог света.

Делегација Шотокан карате савеза Србије путује у октобру на овогодишње Светско првенство у Милано, где ће истаћи кандидатуру за ово престижно такмичење у октобру 2013. године у Новом Саду.

Нови Сад, 21. септембар 2012. године