Читај ми

ПОКОЛОНИ ЗА ШТИЋЕНИКЕ ДОМА ЗА ДЕЦУ И ОМЛАДИНУ ОМЕТЕНУ У РАЗВОЈУ ВЕТЕРНИК

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић и чланица Градског већа за социјалну и дечју заштиту проф. др Сања Стојановић посетили су кориснике Дома за децу и омладину ометену у развоју Ветерник и том приликом градоначелник им је уручио поклоне поводом новогодишњих и божићних празника.

- Данас смо сведоци да друштво води бригу о онима којима је помоћ најпотребнија. У овом дому има 580 штићеника, а 300 запослених. Ми смо им данас обезбедили симболичне новогодишње поклоне, а Град овој установи определи око 13 милиона динара годишње. Поред тога што нам је задовољство да помажемо најосетљивијим категоријама становништва, то је првенствено наша обавеза – рекао је градоначелник Павличић и честитао присутнима новогдишње и божићне празнике.

Из буџета Града је за 90 поклона штићеницима Дома обезбеђено 225.000 динара, а пред Нову годину, биће исплаћена и интервентна једнократна новчана помоћ у износу од 5.000 динара за 22 породице са децом, из Дневног боравка тог дома.

В.д. директора Дома др Драган Милошевић нагласио је да та установа има одличну сарадњу са Градом и навео неке од пројеката који се финансирају из градског буџета као што су одлазак на море и у бање, дневни боравак и заштићено становање.

Нови Сад, 28. децембар 2010. године