Читај ми

ПОДЕЉЕНИ ПАКЕТИ ЗА СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНО СТАНОВНИШТВО У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА „ХРАНА ЗА СВЕ“

Чланица Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци Данијела Костић присуствовала је подели пакета за социјално угрожено становништво у оквиру пројекта „Храна за све“, који реализује Удружење „Банка хране Војводине“ у сарадњи са другим удружењима.

- Мисија Града и Удружења „Банке хране Војводине“ је данашња подела солидарних пакета чиме се шири култура даривања, волонтирања и промовише се солидарност међу грађанима. Оно што је једнако важно да тиме подижемо и свест о проблему сиромаштва у Србији, ширимо филантропију и подстичемо друштвено-одговорно понашање компанија. Град Нови Сад ће увек подржавати рад и све племените циљеве овог Удружења, који се заснивају на волонтеризму и донирању прикупљене хране удружењима, организацијама, центрима за социјални рад, Црвеном крсту, Народној кухињи, самохраним родитељима, особама са инвалидитетом, Дечијем селу и другима - изјавила је Данијела Костић.

Према речима Срђана Будимчића, оснивача Удружења „Банке хране Војводина“, у Србији се годишње баци између 770.000 и 900.000 тона хране, а ова хумана акција је осмишљена у сарадњи са компанијама – донаторима и партнерским удружењима, и до сада је подељено око 500 тона хране. Он је такође истакао да „Банка хране Војводина“ упућује храну јединицама Црвеног крста Војводине, удружењима и неформалним групама, болницама и старачким домовима, који је даље дистрибуирају до крајњих корисника.

- Много је лепих и хуманих дела која можемо да урадимо за друге и тако онима којима је помоћ најпотребнија помогнемо у свакодневници, а грађани, такође, могу да подрже рад наше организације, слањем СМС-а на број 3003. Корисни предлози и квалитетне идеје о томе како још може да се помогне у смањењу сиромаштва, увек су добро дошле – изјавио је Срђан Будимчић.

Банке хране су организације цивилног сектора, које од великих компанија уз помоћ волонтера прикупљају пакете који садрже воће, поврће, пекарске производе и дрyги програм, a намењени су социјално угроженом становништву.

Нови Сад, 2. јул 2024. године