Читај ми

ПОДЕЉЕНИ БАДЊАЦИ ГРАЂАНИМА НА ТРГУ СЛОБОДЕ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић придружио се данас акцији бесплатне поделе бадњака грађанима коју је организовало јавно предузеће „Национални парк Фрушка Гора“. То предузеће обезбедило је преко хиљаду бадњака који су подељени грађанима на Тргу слободе.

- Најпре желим још једном да свима који славе Божић по јулијанском календару честитам највећи хришћански празник и пожелим да бадње вече проведу у миру са својом породицом и најближим пријатељима. Данас сам овде како би подржао ову акцију Националног парка, јер сматрам да је важно да сачувамо и негујемо своје обичаје, али и животну средину, а Фрушка Гора је и наша света планина на коју смо сви упућени. Нови Сад много улаже у озелењавање и заштиту природе, а такође када год можемо, трудимо се да пошаљемо поруку да је боље спречити него лечити. Ту поруку шаљемо и данас дељењем бадњака који нису сечени насумице и преко мере – рекао је градоначелник Павличић.

Како је објаснио директор Националниог парка Фрушка Гора Добривоје Антонић бадњаци су узети са делова Фрушке Горе испод далековода, са траса пута који би се и иначе отклонили. Он је рекао да су бадњаци обзбеђени за цркве и месне заједнице и најавио да ће идуће године ова акција бити још већа и организованија.

Нови Сад, 6. јануар 2011. године