Читај ми

ПОЧЕО ТРЕЋИ „НОВОСАДСКИ ОКТОБЕРФЕСТ“

Традиционалним отварањем пивског бурета почео је трећи „Новосадски Октоберфест“ који ће бити одржан 19. и 20. октобра у Мастер центру Новосадског сајма у организацији компаније „Color Press Grоup“.

Отварању манифестације присуствовали су градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, председница Скупштине Србије Маја Гојковић, Покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић, отправник послова Амбасаде Немачке Доротеа Гизелман, директор Немачко-српске привредне коморе Мартин Кнап, директор Новосадског сајма Слободан Цветковић, председник „Color Press Grоup“ Роберт Чобан и почасни грађанин Новог Сада Синиша Михајловић.

Како се могло чути, општи утисак је да је „Новосадски Октоберфест“ догађај који све више привлачи пажњу публике и по којем Нови Сад постаје препознатљив, а да је по посећености, међу првих десет градова у свету у којима се организује та манифестација.

- Сваке године све више је излагача и посетилаца, али и нових малих занатских пивара, што је и манир ове манифестације. Верујем да ће фестивал, уз овако квалитетан музички програм у којем су реномирани регионални извођачи, бити још посећенији него прошле године. Поносан сам што је Нови Сад довољно велики да прихвати нове идеје, и богат људима који имају визију и не плаше се промена. Задовољство је сарађивати са свима који хоће да осмисле садржаје за клвлитетнији и бољи живот - нагласио је градоначелник Милош Вучевић.

Према речима организатора, Фестивал je прoшлe гoдинe oкупиo прeкo 15 000 пoсeтилaцa, а за ову годину између осталог предвиђен је богат музички програм у оквиру којег ће наступити „Хлaднo пивo“, „Orthodox Celts“, „Love Hunters“, „Дејан Петровић Биг бенд“, Звонко Богдан, „Збогом Брус Ли“, и „Психомодo поп“.

Део програма манифестације су и ''борбе бендова'', различита такмичења, у ношењу кригли, за најбољу фотографију и слично.

Нови Сад, 19. октобар 2018. године