Читај ми

ПОЧЕО СЕДМИ „OPENS YOUTH FAIR“ У НОВОМ САДУ

Члан Градског већа за спорт и  омладину Огњен Цвјетићанин присуствовао је отварању 7. „OPENS Youth Fair“ под слоганом „Летња авантура стартује са више узбуђења“. Организатори манифестације, под покровитељством Града Новог Сада су Туристичка организација Новог Сада, „EXIT“ тим и ОПЕНС, уз подршку Фондације „Нови Сад 2021“, као и пријатеља манифестације Фортунс, Музичке омладине Новог Сада, Страда, Барменс и П.К. „Адреналин“.

- Нови Сад је одавно широм отворио врата за све младе који желе да се забаве и проведу, али и да нешто ново науче, да размене знања и искуства, да покажу своје таленте. Јер наш град је, захваљујући Омладинском сајму туризма, учврстио своју позицију као центар младих из целог света. Овај сајам не само да је, као претходница „EXIT“-a, фестивал спустио у центар града, па он тако живи и пре главних дешавања на Петроварадинској тврђави, већ су у оквиру њега отваране и дебате на којима су млади показивали своју друштвену одговорност. Kако се ближи 2019. година и остварење титуле Омладинска престица Европе, драго ми је што видим да је сваким даном све више младих ентузијаста, да су пројекти на којима раде све бољи, а њихове идеје све одрживије. Наш град је најбољи пример како се политика према младим људима приближила директно до њих, и они су сада потпуно укључени у доношење одлука о питањима статуса и положаја младих у граду, кроз десетине омладинских организација уз подршку Града - рекао је Огњен Цвјетићанин.

У тoку програма свечаног отварања, у новоотвореној ОПЕНС канцеларији, присутнима су се поред члана Градског већа за спорт и омладину, обратили и председник Управног одбора „EXIT“ фондације Иван Петровић, затим у име ОПЕНС-а Валентина Антић, као и светска првакиња у моунтинбоарду из Новог Сада Сенка Бајић која је званично отворила седми по реду сајам.

На Тргу слободе су изложени штандови где се промовише туристичка понуда, а током две сајамске вечери наступаће бројни плесни клубови и биће представљени адреналински спортови. Култура и уметност биће промовисане путем радионица, а вече ће бити употпуњено дегустацијом и демонстрацијом прављења безалкохолних коктела. Ноћни базар, употпуниће садржај Сајма и ове године, а музички џез програм „World jazz orchestra“ биће представљен у Католичкој порти.

Омладински сајам туризма трајаће од 10. до 11. јула, од 18 часова до један сат иза поноћи, у центру Новог Сада, на три локације у старом језгру града, тачније на Тргу слободе, у Католичкој порти и у ОПЕНС канцеларији у Лазе Телечког бр. 2. Та канцеларија ће у време трајања Сајма бити отворена од 18 до 21 час, за све који желе да је обиђу и да се забаве. Програм манифестације је доступан за http://www.youth-fair.com/

Нови Сад, 10. јул 2018. године