Читај ми

ПОЧЕО ФУДБАЛСКИ ТУРНИР „ТРОФЕЈ НОВОГ САДА“

Јесењи међународни фудбалски турнир за децу под називом „Трофеј Новог Сада“, у организацији ФК „Војводина“ почео је данас и траје до недеље, 7. новембра. На турниру учествују дечаци, рођени 2010. године, из клубова: „Нижњи Новгород“, „Осијек“, „Вардар“ из Скопља, „Будва“, „Ференцварош“ из Будимпеште, „Борац“ из Бањалуке, „Спарта“ из Сарајева, „Стари Аеродром“ из Подгорице, „Партизан“ из Београда и домаћин турнира „Војводина“ из Новог Сада.

На свечаности, одржаној у Амфитеатру СЦ „Војводина“, присутне учеснике, представнике клубова и госте турнира поздравио је члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин и прогласио турнир отвореним.

-Настављамо традицију коју смо започели још организацијом манифестације „Куп Града Новог Сада“ и веома ми је драго што је Нови Сад и ФК „Војводина“ и ове године домаћин најуспешнијим младим фудбалерима из пријатељских градова и спортских клубова. На турниру учествује десет екипа из осам земаља и верујем да ће они, пошто се утакцмице играју у преподневним терминима, имати довољно времена да се упознају, друже и обиђу наш град. Сигуран сам да ће спортски дух и пријатељство обележити и овај турнир, а Град ће наставити да подражава пројекте који негују те вредности - изјавио је Огњен Цвјетићанин.

Председник Фудбалског клуба „Војводина“ Драгољуб Самарџић се захвалио Граду Новом Саду на подршци и објаснио да се на Турниру такмиче најбољи учесници четири квалификациона турнира који су одржани у оквиру пројекта "Јесењи међународни фестивал фудбала за децу ФK Војводина 2021". Он је додао и да се учешћем екипе из Нижњег Новгорода на турниру, наставља сарадња између клуба и истоименог руског града који је екипа фудбалера „Војводине“ посетила прошлог месеца и где је имала прилику да борави у кампу „Изумрудноје“ и да са својим вршњацима одигра неколико пријатељских утакмица.

Утакмице ће се  играти на теренима Фудбалског центра „Вујадин Бошков“ по систему 8 + 1, по правилима великог фудбала, а свако полувреме ће трајати 20 минута.

Нови Сад, 5. новембар 2021. године